Angélique Kunst moet je beleven
In musea wil ik altijd voelen hoe dik de verf op het paneel zit, hoe koud het stenen beeld is, of je de verf kunt ruiken. Kunst moet je beleven.

 

Master Kunsteducatie Kunst is de vriend waarvoor je ruimte wilt maken in je huis en in je leven
Ik ga mijn artistieke tuin omploegen, zaadjes planten en zien wat er gaat groeien. Ik ontdekte een landschap dat inspireert, leidt tot (zelf)studie en introspectie.

 

Beeldend kunstenaar Elke dag iets maken zonder censuur
Spelend met uiteenlopende materialen, kom ik tot beelden, schilderijen, collages en teksten. In het verleden schreef ik zo nu en dan een boek. Als Beroepskunstenaar In de Klas (BIK) geef gastlessen/workshops, waarin beeldend werken een manier is om te ervaren, indrukken te verwerken en iets te leren.

 

Redacteur Schrijven wat je wilt dat de ander leest
Als hoofdredacteur voor het Tijdschrift voor vaktherapie (FVB) begeleid ik auteurs, redigeer en corrigeer ik teksten. Daarnaast schrijf ik met regelmaat over bijzondere ontmoetingen in mijn werk.


Vaktherapie - beeldend Beeldende therapie is niets anders dan in beweging komen, beleven en betekenis geven; aldus een cliënt in groepstherapie 

Vaktherapie beeldend is:
- verdragen wat onvoorstelbaar is; de tijd gaat voorbij terwijl ik speel, maak, verzamel.
- in beweging komen
 door breken (slopen), bouwen (maken of creëren) bedenken (bij voorkeur tastbaar); met beeldende middelen, materialen en technieken.
- beleven met de zintuigen. Kijken, voelen, luisteren, ruiken en heel soms proeven. Wat heb ik gemaakt? Wat heb ik beleefd?
- betekenis geven door te beschouwen, te kiezen vanuit welk perspectief ik het 'beeld' wil bekijken. Hoe wil ik het onthouden of verwerken in mijn leven? 

Als vaktherapeut met ervaringsdeskundigheid faciliteer ik vrije ruime waarin mensen mogen werken aan betekenisgeving, zelfbeeld & zingeving, verbondenheid, perspectief & hoop en grip.